Over het algemeen kan ik zeggen dat ik heel blij ben met hoe mijn leven er nu uitziet. Dat is niet altijd zo geweest. Zo begon mijn jaar vorig jaar met best wel een heftig ongeluk met mijn paard waardoor ik geopereerd moest worden en bijna 5 maanden thuis zat met een zware knieblessure. We zijn vandaag precies een jaar verder en ik ben nog steeds 2x in de week aan het revalideren bij de fysio. Daarna bleek mijn paard niet gezond en heb ik een ander onderkomen voor hem moeten zoeken. Gelukkig staat hij nu op een hele fijne plek waar hij heel blij is. Super natuurlijk, maar niet helemaal wat ik voor ogen had.

Zo gebeuren er natuurlijk altijd dingen in je leven die je niet had ingecalculeerd en waar je niet op zit te wachten. Wat ik van het afgelopen jaar geleerd heb is om het vooral op tijd los te laten. Sommige zaken kun je niet veranderen, je hebt er maar mee te dealen. Toen ik na het ongeluk ineens de hele dag alleen maar thuis op mijn stoel zat was dat natuurlijk enorm moeilijk en wennen in het begin. Toch heb ik me toen voorgenomen om er wat goeds uit te halen en ben ik gewoon heel hard aan de slag gegaan met mijn coachopleiding. Daardoor ontstond er ook weer ruimte om na te denken over andere dingen en is het balletje gaan rollen om voor mezelf te beginnen met Maryse Schut Coaching en mijn programma Kiezen met je Hart.

Ook mijn paard en zijn blessure (en alles daaromheen) was best een heftig traject. Je wilt alles doen om hem weer beter te maken en ik heb gemerkt dat het heel moeilijk is om daar een grens in te stellen. Hoe ver ga je? En werd mijn paard nog wel blij van al die dierenartsen en probeersels van mij? Dus heb ik toch op een bepaald moment besloten dat het genoeg was, dat hij niet beter gaat worden, maar dat hij nog wel een fijn leven op een fijne plek verdient. Die plek heeft hij nu, en dat geeft zoveel rust en lucht voor mij. Het blijft verdrietig, maar ik heb het wel los kunnen laten en gelukkig zie ik hem nog regelmatig.

Maar wat ik dus echt heel erg bijzonder en opmerkelijk vind, is dat ik eigenlijk vrij snel nadat ik het had losgelaten en geaccepteerd een prachtige kans kreeg om op een ander fantastisch paard te rijden. Het stond serieus al tijden op mijn bucketlist om ooit eens 1x op zo’n paard te mogen rijden en nu werd ie me gewoon aangeboden als leerpaard. Ik weet zeker dat dat nooit op mijn pad was gekomen als ik niet had losgelaten.

Al met al kan ik dus zeggen dat 2019 ondanks een stroeve start wat mij betreft een geweldig jaar is geweest. Ik heb heftige keuzes moeten maken en ook hele spannende, zoals voor mezelf beginnen met Kiezen met je Hart. Maar ik ben zo dankbaar voor alle mooie dingen die op mijn pad gekomen zijn, en dat eigenlijk alleen maar door positief te blijven en dingen op tijd los te laten.

Er wordt altijd gezegd: Alles wat je aandacht geeft groeit. Dat is wat mij betreft zeker waar. Dus focus je op de goeie dingen en laat los door er geen aandacht meer aan te besteden.

Wil jij meer weten over focus en loslaten en over welke keuzes je daarin nog te maken hebt?

Neem hier contact met me op om te bekijken wat ik voor jou kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *